Wat doet Filmdokter?

Filmcolleges

Sinds 2014 werk ik als docent in het hoger beroepsonderwijs. Dit doe ik zowel aan Fontys Hogeschool als de Dutch Filmers Academy (een faculteit van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie). Bij Fontys Hogeschool ben ik verbonden aan de minor Filmeducatie, welke is opgezet samen met Filmhub Zuid. Hier leer ik studenten in modules Filmgeschiedenis en Filmanalyse de kracht van het bewegend beeld kennen.  Bij de Dutch Filmers Academy laat ik een nieuwe generatie jonge filmmakers kennis maken met de wondere wereld van het witte doek. Ik doceer Filmgeschiedenis, Filmanalyse en Filmtheorie. Ik ben BKO en BKE gekwalificeerd, heb een afgeronde Master in onderwijs en heb ruime ervaring in het ontwikkelen van onderwijscurricula.

Masterclasses

Ik verzorg maatwerk masterclasses over de meest uiteenlopende aspecten van cinema. Dit doe ik voor filmhuizen, festivals en andere speciale gelegenheden. Een masterclass kan gaan over een specifieke film, regisseur of genre, maar ook over cinema in de breedste zin van het woord. 

“Twan is niet alleen een wandelende filmencyclopedie, maar door zijn achtergrond als (film)docent weet hij zijn kennis ook nog eens boeiend en enthousiast over te brengen. Zijn masterclasses zijn informatief, creatief en geliefd door jong en oud.”

– Natlab (filmhuis Eindhoven)

pechakucha8

AUTEUR

Ik deel mijn passie voor en kennis van film graag. Naast colleges en masterclasses doe ik dat ook met het geschreven woord. In maart 2023 verscheen Het lijkt wel een film!. Hierin bespreek aan de hand van 100 iconische films de magische historie van de cinema. In 2021 publiceerde ik De Wereld van James Bond , waarin ik dit wereldberoemde filmpersonage onder de loep nam.

Misschien ken je me van: