Wat doet Filmdokter?

Docent

Sinds 2014 werk ik als docent in het hoger beroepsonderwijs. Bij Fontys Hogeschool ben ik verbonden aan de minor Filmeducatie, welke we hebben opgezet met werkveldpartners als Lumière Cinema, filmhuis Natlab, Filmhub Zuid en het Landelijk Netwerk Filmeducatie. Daarnaast heb ik bij de Dutch Filmers Academy een nieuwe generatie jonge filmmakers mogen doceren. Ik ben BKO en BKE gekwalificeerd, heb een afgeronde Master in onderwijs en heb ruime ervaring in het ontwikkelen van onderwijscurricula.

Spreker

Ik verzorg inleidingen, Q&A’s, masterclasses en cursussen over de meest uiteenlopende aspecten van film. Dit doe ik voor filmhuizen, -festivals en andere speciale gelegenheden. 

“Twan is niet alleen een wandelende filmencyclopedie, maar door zijn achtergrond als (film)docent weet hij zijn kennis ook nog eens boeiend en enthousiast over te brengen. Zijn masterclasses zijn informatief, creatief en geliefd door jong en oud.”

– Natlab (filmhuis Eindhoven)

AUTEUR

Ik deel mijn passie voor en kennis van film graag. Naast colleges en masterclasses doe ik dat ook met het geschreven woord. In maart 2023 verscheen Het lijkt wel een film!. Hierin bespreek aan de hand van 100 iconische films de magische historie van de cinema. In 2021 publiceerde ik De Wereld van James Bond , waarin ik dit wereldberoemde filmpersonage onder de loep nam. Daarnaast publiceer ik regelmatig over de impact van AI op film.

Misschien ken je me van: